pondelok 22. apríla 2013

3 tvorivé tvory

Všade samá Beyonce, tak aj ja idem napísať... ale o niekom inom. O 3T. Tri tvorivé tvory. Lebo chlapci si to zaslúžia. Nepotrebujú 100 kamiónov a 300 ľudí. Stačí im jedna stará žltá dodávka. A aj tak sú skvelí a vryjú sa Vám do pamäti. Ale pekne po poriadku, o čo ide?
Dlho som nebola v divadle, chystali sme sa s kamarátkou. Ale pozerám ceny lístkov a imaginárne odpadávam. To ani nie je možné, v Trnave okolo 8 eur. BA radšej ani nespomínam. Ako áno, raz za čas nemám problém si to zaplatiť, ale tak. Drahšie ako kino? Áno, viem, divadlo je divadlo a ja ho milujem, ale predsalen... A nakoniec zisťujem, že v našom mestskom kine má byť Trité. Počkať, o tom mi kamoška niečo spomínala. Improvizačné divadlo, bomba! Cena lístka 4 eurá, úplná bomba! A tak sme šli. 
A teraz krátky opis, o čo ide :)
3T teda divadelno – improvizačná skupina troch hercov, ktorí si užívajú adrenalín na javisku. Tvoria ho Juraj „Šoko“ Tabaček, Lukáš „Pucho“ Puchovský a Stano Staško. Naše zoskupenie vzniklo v decembri 2004 v Žiline, kde pravidelne môžete zhliadnuť naše predstavenia. Improvizácii sa však venujeme už od roku 1997.
Zdroj: http://trite.eu/o-trite/
3T v úvode
Prišli sme do kina na divadlo. A čo Vám poviem, bolo to úžasné. Vtipné, zaujímavé, bláznivé, akčné, nečakané, jednoducho skvelé. Chlapcom improvizácia naozaj ide. Tesne pred začiatkom nám ich manažér rozdal papieriky s tým, že nech tam napíšeme témy. Chalani si potom vytiahli papierik, pripravili sa, dali si asi tak max. 5 minút na prípravu a hrali. U nás v Trnave si teraz vytiahli témy dve: Ráno po opici opicou a Ako sme ukradli bowlingovú guľu. Jemne ich prepojili a vznikla skvelá scénka.
 Doprevádzal ich klavirista Viliam Šandor, ktorý to mal ťažké, lebo sám musel improvizovať so zvukovými efektami a plus sa ešte stíhal smiať. Vznikali naozaj bizarné situácie, ako aj nové slovíčka, napr. táto podlaha je vyrobená so sadropetrónu :D
Bola sranda, ale tam ešte chlapci neskončili. Pozbierali veci od divákov, ktoré im poslali ako rekvizity a znova sa šli pripraviť. Nás zatiaľ zabával Viliam, ktorý je mimochodom skvelý hudobník :)
Chalani potom zahrali veľmi vzdialenú podobu Červenej Čiapočky. 
Ťažko popísať tú zábavu, ktorú som v ten deň zažila, odporúčam vidieť, tu máte aspoň odkaz na youtube, kde sú ich niektoré improvizácie, čo niekto natočil: 3T, Trité, 3Té

Web na nich: http://trite.eu/
Sú aj na FB, radi komunikujú s každým, kto má o to záujem :)
Vystupujú v Žiline, Bratislave, Trnave, Nitre, Trenčíne, Marine, Liptovskom Mikuláši, vo Zvolene, či Olomouci.

P.S.: Chalani z 3T, ani ich manažér ma nijako nepoprosili, ani nenútili, nemučili ani nepoužili iné nedovolené prostriedky na to, aby som tento článok napísala. Písala som ho z vlastnej vôle a pri plnom vedomí, že niekomu robím reklamu :P

3 komentáre:

  1. tiez som bola na jednom ich predstaveni a potvrdzujem, ze su skratka uzasni ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mas uplnu pravdu, tesim sa, kedy budu znova v Trnave :)

      Odstrániť
  2. Na týchto troch pánov som prvý raz bola hádam pred siedmimi rokmi a bolo to prvé kultúrne podujatie, na ktoré ma teraz už môj muž zobral. Asi preto, že ich pozná aj osobne a chcel zamachrovať :-) Veľmi som sa nasmiala a odvtedy sme na nich boli už veľa krát. Kam sa hrabe Partička, 3T sú oveľa originálnejší a aj vtipnejši.

    OdpovedaťOdstrániť